skip to Main Content
Historische vertellingen over krachtige vrouwen

Coco Chanel: een toonaangevende modeontwerpster

Coco Chanel (1883-1971) die in werkelijkheid Gabrielle Chanel heette, was een vrouw die haar leven leefde zoals zij dat wilde. In haar kindertijd heeft ze tal van beproevingen ondergaan, maar later was zij als zakenvrouw uiterst succesvol. Ze had een sterk karakter en ze was haar tijd ver vooruit. In haar leven heeft ze een aantal trouwe vriendschappen en gepassioneerde liefdesrelaties gehad.

Een inspiratiebron voor vele vrouwen

Haar liefde voor cultuur en haar vele reizen hebben voor een groot deel haar persoonlijkheid gevormd. Als getalenteerd modeontwerpster streefde ze naar een garderobe die zowel vrij van beperkingen als vrij van overbodige franje was, maar die toch een zekere allure uitstraalde. Hoewel deze insteek haar collectie enigszins een mannelijk accent gaf, werd de kenmerkende stijl een daverend succes. Het concept leidde uiteindelijk tot het Huis van Chanel waarmee ze vele vrouwen wist te inspireren.

Het merk Chanel

Ofschoon het al een eeuw geleden is dat Coco Chanel in leven was, is haar merk nog steeds een begrip. De collectie van Chanel is enorm uitgebreid en als brand staat het merk voortdurend aan de top. Het logo van het merk is in de loop der jaren een heus icoon geworden. Dit icoon of de naam Chanel zie je regelmatig terug, zelfs in de woonruimte. Het kan een mooie fles parfum zijn die in de slaapkamer staat, maar het kan ook een van die geweldige posters van Chanel zijn. Het is tegenwoordig ontzettend trendy om een fashion poster als wanddecoratie te kiezen. Maar een abstracte afbeelding of een poster in vintage stijl aan de wand kan natuurlijk ook erg mooi zijn.

Echte klassiekers

De Franse Coco Chanel was de oprichtster van het merk Chanel. Samen met enkele tijdgenoten was zij degene die er na de Eerste Wereldoorlog voor zorgde dat nauwsluitende korset-jurken werden ingeruild voor een wat meer casual stijl. Later maakte ze ook naam met het ontwerpen van handtassen, juwelen en parfum. De parfum klassieker Chanel no. 5 is wereldwijd bekend, terwijl het hier om een odeur gaat die al in 1921 gelanceerd werd. Ook was het Chanel die de handtas met schouderriem introduceerde evenals het beroemde deux-pièce, het karakteristieke Chanel pakje. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Chanel op de lijst van de invloedrijkste personen van de 20e eeuw prijkt.

Back To Top