skip to Main Content
Historische vertellingen over krachtige vrouwen

Afbeeldingen van vrouwen: girlpower aan je muur

Bij het inrichten van een woonruimte bepaal je meestal eerst de basis: de vloeren, de wanden en de grootste meubels. Daarna volgt de keuze voor vloerkleden, kussens en accessoires in bijpassende kleuren. De finishing touch is heel persoonlijk. Deze breng je aan met kunstvoorwerpen, souvenirs en afbeeldingen aan de muur. Een kale muur is niet gezellig en doet niets voor je interieur. Een mooie fotowand is helemaal in en vormt een trendy blikvanger in elke ruimte.

Maar hoe begin je bij het samenstellen van je fotowand? Misschien ga je voor een complete collage van afbeeldingen die leveranciers al voor je hebben samengesteld. Ook lijsten in bijpassende afmetingen en kleuren zijn al uitgezocht. Dat maakt het supergemakkelijk een fotowand te realiseren. Daarnaast kun je stuk voor stuk je favoriete foto’s en posters in een bepaald thema kiezen. Dat is iets meer werk, maar zo wordt je fotowand wel heel persoonlijk en uniek.

Veel keus heb je als je kiest voor het thema ‘vrouwen’. Kunstenaars en fotografen laten zich vaak door mooie en sterke vrouwen inspireren. Op allerlei manieren komen vrouwen dan ook voor op afbeeldingen die geschikt zijn voor een fotowand. Een ding hebben ze gemeen: ze geven elk interieur een oppepper. Girlpower aan je muur dus! Je eigen smaak bepaalt welke stijl je hierbij kiest.

  • Fashion en beauty

Heel vrouwelijk, dit thema! Tekeningen en foto’s van vrouwen tijdens het shoppen, toch voor veel dames een favoriete bezigheid. Afbeeldingen van vrouwen in extravagante kleding of een zwart-witfoto van een model met knalrode lippen… Gecombineerd met bijvoorbeeld een close-up van een paar pumps met duizelingwekkend hoge hakken wordt dat een prachtige fotowand. Posters met quotes van bijvoorbeeld Coco Chanel maken hiervan een krachtig geheel.

  • Bekende kunstenaars

Tijdloze schilderijen van bekende kunstenaars doen het ook goed als onderdeel van een fotowand. Ook hier volg je weer je eigen smaak. Misschien kies je voor realistische werken die niets aan de verbeelding overlaten. Houd je van abstracte kunst, dan zijn de afbeeldingen van Picasso misschien iets voor jou. De met enkele lijnen weergegeven vrouwenfiguren passen tussen alle afbeeldingen van je fotowand en in elk interieur.

  • Romantische sfeer

Voor liefhebbers van een romantische sfeer zijn er bijvoorbeeld afbeeldingen van vrouwen met bloemen. Door de te kiezen voor een combinatie met pastelkleurige posters versterk je de romantische sfeer van je interieur. Vrouwen met gebloemde jurken en grote zomerhoeden in een wijds glooiend landschap roepen het gevoel op van een lange zomer vol romantiek.

  • Stoer en avontuurlijk

Stoere afbeeldingen zijn ook volop verkrijgbaar. Deze geven weer een totaal andere sfeer. Houd je ervan om te reizen en steeds weer nieuwe avonturen te beleven, dan kies je misschien voor dit thema. Naar een afbeelding van een stoere meid op de rug van een zebra blijf je kijken! Foto’s van vrouwen onder water, in Parijs of op andere verrassende plekken passen perfect in dit thema. Voor de meest stoere foto van jezelf houd je natuurlijk ook een plekje vrij!

Back To Top